Tăiţei cu gălbiori

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g tăiţei laţi
  • 600 g gălbiori
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 6 fire pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g parmezan ras
  • 1 lingura smântână
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă gălbiorii şi se taie mărunt.

2. Într-o tigaie se pune uleiul şi, când s-a încălzit, se pune şi untul. După topirea untului se pun gălbiorii şi se lasă 10 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit, parmezanul şi smântâna. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se fierb pastele şi se servesc cu gălbiori deasupra şi pătrunjel tocat fin.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.