1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută se pun gălbenuşurile bătute, 100 g smântână, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă cu furculiţa, apoi se frământă rapid, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă aluatul la frigider jumătate de oră.
2. Pentru umplutură, ceapa verde şi ciupercile tocate mărunt se călesc în unt. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu şunca tăiată cubuleţe, ouăle bătute cu restul de smântână, caşcavalul ras, un praf de sare şi piper.
3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă apoi compoziţia pentru umplutură, se presară roşiile tăiate rondele şi se coace în cuptorul bine încins, la foc tare, 40-50 minute. În ultimele 15 minute focul se reduce la potrivit.