Tartă cu brânză de oi şi migdale la cuptor

Tartă cu brânză de oi şi migdale la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • sare
  • nucşoară
  • 25 g parmezan ras sau caşcaval
  • 4-5 ouă
Pentru umplutură
  • 250 g telemea de oi
  • 250 g smântână
  • 3 linguri pesmet alb
  • 50 g migdale măcinate
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Se face un aluat din făină, unt, un ou, parmezan sau caşcaval ras, un praf de sare şi nucşoară. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece.

2. Separat se prepară umplutura. Se zdrobeşte brânza cu blenderul, se amestecă cu ouăle, pesmetul, migdalele măcinate şi mărarul tocat mărunt.

3. Se întinde aluatul în două foi subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină, astfel încât să acopere tava cu 2-3 cm de aluat şi pereţii laterali. A doua foaie se păstrează pentru capac.

4. Se toarnă compoziţia de brânză pe foaie, se acoperă cu cealaltă foaie şi se lasă să se coacă 40 de minute în cuptorul bine încins. Se lasă 15 minute să se mai răcească, se taie şi se serveşte ornată cu parmezan ras şi frunze de busuioc verde.

Evaluează
Alte rețete