1. Se face un aluat din făină, unt, un ou, parmezan sau caşcaval ras, un praf de sare şi nucşoară. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece.
2. Separat se prepară umplutura. Se zdrobeşte brânza cu blenderul, se amestecă cu ouăle, pesmetul, migdalele măcinate şi mărarul tocat mărunt.
3. Se întinde aluatul în două foi subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină, astfel încât să acopere tava cu 2-3 cm de aluat şi pereţii laterali. A doua foaie se păstrează pentru capac.
4. Se toarnă compoziţia de brânză pe foaie, se acoperă cu cealaltă foaie şi se lasă să se coacă 40 de minute în cuptorul bine încins. Se lasă 15 minute să se mai răcească, se taie şi se serveşte ornată cu parmezan ras şi frunze de busuioc verde.