Tartă cu brânză şi fructe

Tartă cu brânză şi fructe

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 1 praf copt
  • 125 g unt
  • 65 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 ou de mărime medie
Pentru compoziţie
  • 4 ouă
  • 750 g brânză de vaci degresată
  • 200 g smântână
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 100 g nucă de cocos rasă
  • 3-4 linguri praf de budincă de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 250 g zmeură congelată sau orice alte fructe de pădure
  • grăsime pentru uns forma
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Pentru aluat, se amestecă într-un castron făina cu praful de copt, untul ras sau tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Se amestecă bine cu o lingură, după care se frământă rapid, se acoperă într-o folie de aluminiu şi se pune la frigider pentru 30 de minute.

2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron smântâna cu zahărul şi cu zahărul vanilat. După aceea se adaugă gălbenuşurile, nuca de cocos, praful de budincă şi brânza de vaci bine pasată. Totul se ames­tecă foarte bine.

3. Separat, într-un castron se bat albuşurile spumă, după care se răstoarnă peste compoziţia de brânză şi se înglobează uşor cu lingura.

4. Aluatul se întinde într-o foaie subţire de 3-4 mm şi se pune în forma unsă cu grăsime. Se toarnă compoziţia de brânză amestecată cu zmeura şi se pune în cuptorul bine încins. Se coace la foc potrivit 60-70 de minute, până capătă culoarea galben-auriu. Se lasă să se răcească puţin, după care se pudrează cu zahăr.

Evaluează