Tartă cu caise

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 375 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 7 ouă
  • 12 caise
  • 1 1/2 lingura coajă de lămâie
  • 575 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 8 linguri lapte

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă caise­le şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins.

2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă.

3. Se dizolvă praful de copt în lapte şi se cerne făina. Se adaugă peste crema de ouă, zahărul vanilat. Făina se adaugă în ploaie, amestecându-se uşor, astfel încât să nu apară cocoloaşe.

4. Se unge tava de copt cu unt. Compoziţia se toarnă în tavă, se întinde în strat uniform şi apoi se presară caisele tăiate în jumătăţi. Se dă la cuptor, la foc potri­vit, circa 50 de minute.

5. Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr vanilat. Se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.