Tartă cu ciocolată şi mere

Tartă cu ciocolată şi mere

Ingrediente

O delicioasă tartă cu ciocolată şi mere, perfectă pentru invitaţii tăi şi nu numai. Uite cât de uşor se face:
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 300 g făină
Pentru umplutură:
  • 250 g ciocolată menaj
  • 2 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • coaja de la o portocală
  • 250 g mere

Mod De Preparare

O delicioasă tartă cu ciocolată şi mere, perfectă pentru invitaţii tăi şi nu numai. Uite cât de uşor se face:

1.   Pentru blat, se mixează bine toate ingredientele. Se tape­tează o tavă cu unt şi făină şi se pune crema rezultată.

2.   Se curăţă merele, se taie felii şi se pun peste aluat. Se dau la copt pentru aproxima­tiv 25 de minute.

3.   Între timp, se pregăteşte umplutura. Se amestecă untul, cu zahărul, cu coaja de portocală şi cu ciocolata şi se pun la fiert la baie de abur.

4. Se scoate tarta din cuptor, se răstoarnă pe un platou şi se pune crema. Se întinde cu un cuţit trecut prin apă rece şi se ornează cu coajă de portoca­lă. Se serveşte rece.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 vot
Alte rețete