Tartă cu ciocolată

De erikachivu,

Ingrediente

Pentru blat:
  • faina
  • 1 bucata ou
  • 2 linguri apa
  • 100 g margarina
  • 1 bucata esenţa de vanilie
  • 100 g zahar pudră vanilat
Pentru crema:
  • 500 ml frişca lichidă
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 bucata fiola esenţa rom
  • 1 lingurita cacao
  • 2 pliculete gelatina

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie.

 

Mod de preparare:

1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina faina. Se da la rece pentru jumatate de ora, apoi se pune în tava de tarta tapetata cu hârtie de copt. Se înţeapa cu furculiţa din loc în loc si se da la cuptorul încins pâna se rumeneste usor.

 

2. Pentru crema, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adauga ciocolată, cacaua desfacuta în puţina frişca lichidă si esenţa. Amestecul se pune la foc mic, amestecând continuu pâna ce totul devine omogen.

 

3. Gelatina se pune la hidratat în puţina apa rece, apoi se pune la foc mic sa se dizolve, însa fara sa fiarba. Se încorporeaza usor racita în crema de ciocolată si se da puţin la rece.

4. Se toarna crema calduţa peste blatul racit si se da tarta la frigider. Se taie a doua zi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă