Tarta cu ciuperci pleurotus se face repede şi este un deliciu. Trebuie să încerci această reţetă simplă şi delicioasă!
1. Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ca să nu se lipească în timpul fierberii, se adaugă în apă un strop de ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, se clătesc cu apă rece şi se scurg în sită.
2. Se curăţă ciupercile, se taie şi se înăbuşă, câteva minute, în tigaie, cu o căniţă de apă şi puţin ulei de măsline. Când apa a scăzut, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi o lingură de pesmet.
3. Se spală roşiile, se taie felii potrivite şi se adugă în compoziţia de ciuperci împreună cu pastele. Se potriveşte totul la gust cu sare şi un praf de piper. Se amestecă uşor, apoi se toarnă totul într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline şi tapetat cu pesmet. Se dă la cuptor, să se rumenească.
4. Tarta cu ciuperci pleurotus se serveşte caldă sau rece, ornată cu frunze de busuioc, salată verde şi felii de roşii.