Combinaţia de ciuperci şi ficat este delicioasă. Dacă nu ai încercat-o încă, trebuie să o faci acum. Încearcă această tartă simplă cu ciuperci şi ficat.
1. Se cerne faina într-un castron, se adauga margarina taiata cubuleţe si sarea apoi se amesteca bine, pâna se obţine un aluat sfarâmicios. Peste acesta se adauga oul batut si smântâna si se framânta pâna se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie, se adauga 1-2 linguri apa rece, apoi se da aluatul la rece pentru 30 de minute.
2. Se curaţa ceapa, se toaca fin si se caleste în uleiul încins. Se adauga ciupercile spalate si bine scurse, se calesc împreuna câteva minute, apoi se adauga ardeiul gras taiat julien si ficaţeii taiaţi cubuleţe mai mici. Amestecul se ţine pe foc pâna când ficaţeii s-au albit bine, fara a se praji, apoi se lasa la racit. Când sunt deja la temperatura camerei, se amesteca cu sare, piper, cimbru, cu ouale si cascavalul ras.
3. Se tapeteaza o tava rotunda cu margarina si faina. Se întinde aluatul ceva mai mare decât forma de copt. Se întinde în tava, se înţeapa cu o furculiţa din loc în loc, apoi se toarna umplutura. Se acopera cu bucaţile de aluat ce trec peste forma. Se da la cuptor pâna este gata si se rumeneste frumos.