Tartă cu ciuperci pleurotus

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 roşii mai mici sau cherry
  • 1 praf piper
  • 1 praf sare
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 400 g ciuperci pleurotus
  • 300 g paste din orez sau obişnuite, dar fără ou
  • 3-4 frunze de salată

Mod De Preparare

Tarta cu ciuperci pleurotus se face repede şi este un deliciu. Trebuie să încerci această reţetă simplă şi delicioasă!

1. Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ca să nu se lipească în timpul fierberii, se adaugă în apă un strop de ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, se clătesc cu apă rece şi se scurg în sită.

2. Se curăţă ciupercile, se taie şi se înăbuşă, câteva minute, în tigaie, cu o căniţă de apă şi puţin ulei de măsline. Când apa a scăzut, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi o lingură de pesmet.

3. Se spală roşiile, se taie felii potrivite şi se adugă în compoziţia de ciuperci împreună cu pastele. Se potriveşte totul la gust cu sare şi un praf de piper. Se amestecă uşor, apoi se toarnă totul într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline şi tapetat cu pesmet. Se dă la cuptor, să se rumenească.

4. Tarta cu ciuperci pleurotus se serveşte caldă sau rece, ornată cu frunze de busuioc, salată verde şi felii de roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.