Îţi plac prăjiturile dulci-acrişoare? Încearcă o reţetă simplă şi delicioasă de tartă cu cremă de lămâie!
1. Pentru bază, biscuiţii sfărâmiţaţi se amestecă cu untul topit şi cu câteva picături de esenţă de lămâie. Se pune apoi amestecul într-o formă tapetată cu hârtie şi se coace baza pentru 10 minute.
2. Pentru cremă, brânza se mixează 30 de secunde apoi se adaugă zahărul, făina, coaja rasă şi sucul unei lămâi, esenţa de lămâie, ouăle întregi şi gălbenuşurile. Se adaugă şi smântâna şi se amestecă bine.
3. Se toarnă peste blatul copt şi se dă la cuptor 15 minute la foc mare şi apoi la foc mic, încă o oră.
4. După coacere, prăjitura se lasă încă o oră în cuptor cu uşa întredeschisă, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească şi se dă la rece pentru 24 de ore. Se serveşte cu coajă rasă de lămâie.