Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 80 g făină
Pentru glazură
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingurita scorţişoară
  • 50 g zahăr pudră
  • 100 ml frişcă
Pentru umplutură
  • 700 g dovleac (pulpă fără seminţe)
  • puţină sare
  • făină şi grăsime pentru tapetat tava
  • 2 linguri lapte
  • 125 g unt
  • 70 g nuci
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g făină
Pentru aluat
  • 80 g zahăr tos
  • 30 g nuci măcinate
  • 60 g unt sau margarină

Mod De Preparare

Prăjitura cu dovleac nu trebuie să-ți lipsească de masă toamna. Rețeta este rapidă, ieftină și poate fi făcută de oricine.

1. Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură în mijloc şi se pun toate ingredientele. Se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.

2. Între timp se pregăteşte dovleacul. Se taie bucăţi mari şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă. Se zdrobeşte cu telul sau cu blenderul şi se amestecă cu frişca, zeama de lămâie şi scorţişoara.

3. Se tapetează forma cu unt şi cu făină, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 ºC, se întinde coca pe formă, se pune umplutura şi se bagă la cuptor.

4. Se pregăteşte şi glazura din aluat fraged. Se amestecă toate ingredientele şi se formează un aluat care se dă pe răzătoare. Se scoate plăcinta din cuptor şi se presară aluatul ras pe toată suprafaţa, apoi se mai bagă în cuptor aproximativ 15 minute. După ce se scoate din cuptor, prăjitură cu dovleac se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Evaluează