1. Făina cernută se frământă rapid cu untul rece tăiat cubuleţe, un praf de sare dizolvat în 50 ml apă şi oul. Se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.
2. Pentru umplutură, dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe se fierbe în apă cu un praf de sare. Se lasă 30-40 de minute, apoi se scurge apa şi se pasează ca un piure. Se adaugă sucul de roşii şi se condimentează după gust cu sare, ardei iute fin tocat, piper şi boia de ardei. Se adaugă şunculiţa tăiată cubuleţe, ouăle bătute cu smântâna, caşcavalul ras şi pătrunjelul verde fin tocat.
3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul bine încins, la foc iute, 10 minute. Se scoate din cuptor, se lasă puţin deoparte, apoi se toarnă umplutura de dovleac. Se presară seminţele de dovleac şi se mai coace aproximativ 45 de minute.