Tartă cu fructe din compot, special pentru cei cărora le plac deserturile dulci-acrișoare. O rețetă simplă, pe care o poate face oricine!
1. Se amestecă untul tăiat cubuleţe cu făina, după care se adaugă oul, bătut cu zahărul. Se frământă până se obţine un aluat moale, care se pune în folie de plastic şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute.
2. Între timp se scot fructele din compot şi se lasă la scurs. În sucul de piersici şi cel de ananas se adaugă suc de fructe până se obţin 500 ml de suc. În acesta se pune gelatină şi se lasă la înmuiat timp de 30 de minute.
3. Forma de tartă se unge cu puţin unt sau ulei. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune în tavă, luând forma de tartă. Se coace în cuptorul bine încins timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.
4. Pentru umplutură, gelatina înmuiată în sucul de fructe se pune pe foc şi se încălzeşte la o temperatură de 70-80 de grade C (atenţie, nu se fierbe!). Se adaugă zahărul, apoi se lasă la răcit timp de 15 minute. O treime din compoziţie se toarnă pe blatul copt şi se lasă la rece până când se întăreşte jeleul.
5. Kiwi se curăţă de coajă şi se taie felii. La fel se procedează şi cu piersicile şi ananasul din compot, în cazul în care nu au fost deja tăiate. Fructele se aşază în forma de tartă peste jeleul deja întărit, peste care se pune şi restul de jeleu rămas, încălzit puţin pentru a curge.
6. Înainte de a se servi, tarta se ornează cu bomboane şi se pudrează cu zahăr vanilat.