Tartă cu fructe și rom

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g zahăr tos
  • 2 albuşuri
  • 2 linguri rom
  • 150 g stafide
  • sare
  • 110 g zahăr pudră
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 2 gălbenuşuri
  • 110 g unt
  • 225 g făină
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 700 g fructe de sezon, spălate şi curăţate

Mod De Preparare

Tarta cu fructe capătă o aromă specială dacă îi pui și rom. Această rețetă rapidă și simplă va fi pe placul tuturor!

1. Se freacă untul cu zahărul pudră până se înmoaie, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, un praf de sare, coaja de lămâie şi făina. Se amestecă fără să se frământe, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. Stafidele se spală, se curăţă, se usucă şi se stropesc cu rom.

2. Între timp, se bat spumă albuşurile cu zahărul tos şi zeama de lămâie. Se pune spuma deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bate până se întăreşte şi nu mai cade de pe tel.

3. Se întinde aluatul şi se pune în forme de tarte. Se presară câteva stafide şi se acoperă cu spuma de albuş. Se mai pun fructele şi se coc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30 minute. Ultimele 10 minute, focul se reduce.

4. Când se răcesc, tartele se ornează cu frişcă şi fructe proaspete.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.