Tartă cu gutui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

pentru umplutură
  • 100 g nucă tocată mărunt
  • 50 g miere de albine
  • 100 g zahăr
  • 1 lingurita scorţişoară pisată
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 50 g unt pentru uns forma
  • 700-800 g gutui
pentru aluat
  • 150 g unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g miere de albine
  • 150 g făină integrală
  • coaja rasă de la jumătate de portocală
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 ouă
  • sare

Mod De Preparare

1. Se unge tava cu unt. Nucile, mierea, zahărul, scorţişoara şi vanilia se pun într-o tigaie, la foc iute, 1-2 minute. Se amestecă, se răstoarnă în tava unsă cu unt şi se împrăştie pe toată suprafaţa. Se încinge cuptorul.

2. Gutuile se spală, se taie în sferturi, se curăţă de coajă şi seminţe. Se taie apoi felii şi se pun în tavă pe stratul de nuci.

3. Pentru aluat, se freacă untul cu mierea de albine, zahărul şi un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi coaja de portocală. Se toarnă în tavă peste feliile de gutui şi se coace la foc potrivit, 25-35 minute.

4. Se lasă să se răcească, se răstoarnă pe un platou şi se pudrează cu zahăr.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor