Tartă cu îngheţată

Tartă cu îngheţată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 125 g unt
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 2 lingurite coajă de portocală
pentru îngheţată
  • 500 g frişcă bătută
  • 1 baton de vanilie sau o fiolă esenţă de vanilie
  • 5 gălbenuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 100-150 ml cafea rece
pentru sosul de ciocolată
  • 100 g ciocolată menaj
  • 100 ml smântână
  • 2 lingurite coajă rasă de portocală

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul şi coaja de portocală, apoi se adaugă făina cernută şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Se întinde apoi într-o foaie subţire, se pune într-o formă de tartă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

2. Pentru îngheţată, se bat la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi cafeaua rece, până se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se adaugă frişca. Se amestecă până se uniformizează, se aromează cu vanilie şi se pune la congelator o oră. Se bate din nou 2-3 minute şi se toarnă pe blatul de tartă copt şi răcit. Se pune la congelator şi se lasă 4 ore. Se serveşte cu sos de ciocolată.

3. Pentru sosul de ciocolată, se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă ciocolata rasă cu smîntâna. Când se răceşte se adaugă şi coaja de portocală.

Evaluează