Tartă cu lămâie și lapte condensat

Tartă cu lămâie și lapte condensat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 180 g biscuiți digestivi
  • 80 g unt
  • 2 lămâi
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 200 g lapte condensat
  • 200 g smântână pentru frișcă

Mod De Preparare

Tarta cu lămâie și lapte condensat este desertul perfect pentru cei ce doresc să obțină o tartă delicioasă și aromată fără coacere.

Fără gelatină, fără zahăr adăugat și fără coloranți.

Cum se prepară tarta cu lămâie și lapte condensat

1. Se zdrobesc biscuiții digestivi cu ajutorul unui făcăleț sau într-un robot de bucătărie.

2. Se topește untul.

3. Se amestecă untul topit cu biscuiții sfărmați până se obține un amestec lipicios asemănător nisipului umed.

4. Într-o formă rotundă cu diametru de aproximativ 20 de cm se pune amestecul de unt și biscuiți. Se presează și se nivelează cu ajutorul fundului unui pahar sau cu ajutorul unei linguri. Se dă la rece.

5. Într-un castron se bate smântâna pentru frișcă, dar nu până la capăt, nu până se obține o frișcă tare. Se adaugă esența de vanilie și laptele condensat. Se omogenizează.

6. Se rade coaja de lămâie și se extrage sucul celor doi lămâi. Se adaugă peste amestecul de frișcă și lapte condensat. Se amestecă. Crema se va îngroșa.

7. Se scoate forma de tartă din frigider și se adaugă crema peste blatul de biscuiți. Cu ajutorul unei spatule se netezește suprafața tartei.

8. Tarta cu lămâie și lapte condensat se dă la rece pentru minim 2-3 ore (preferabil peste noapte). Se ornează cu felii de lămâie sau lime, coajă rasă de lămâie sau lime sau biscuiți sfărmați.

Evaluează