Tartă cu mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6-8 mere
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
  • 2-3 linguri zahăr
  • 20 ml apă minerală sau iaurt
  • 1 praf sare
  • 250 g făină
  • 3 gălbenușuri
  • 175 g unt
Pentru aluat
  • 1 lingurita scorţișoară
  • 6 linguri zahăr

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu untul, gălbenușurile, un praf de sare, zahărul, vanilia, apa minerală și coaja de lămâie. Se amestecă bine și se formează un aluat consistent. Se înfășoară în folie transparentă și se lasă la rece aproximativ o oră.
2. Între timp, se curăţă merele, se feliază și se călesc în puţin unt. Se adaugă zahărul, zeama de lămâie și zahărul vanilat și se lasă să se înmoaie la foc mic.
3. După ce s-au călit, se lasă să se răcorească. Se încălzește cuptorul la 120˚C și se scoate aluatul de la rece. Se întinde cu sucitorul și se aranjează în forma de tartă.
4. Pe deasupra, se aranjează feliile de mere, se presară scorţișoară și se bagă la cuptor. Se lasă 40 de minute și se scoate. Se răcește și apoi se taie felii.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.