Învaţă să prepari o tartă simplă şi rapidă cu mure de sezon. Arată spectaculos şi este absolut delicioasă.
Mod de preparare:
Într-un castron mare se amestecă făina, migdalele, zahărul brun şi sarea. Se adaugă fulgii de unt şi apa rece şi se frământă bine. Se formează o bilă de aluat şi se dă la frigider în folie.
Se încinge cuptorul la 200 de grade.
Se rulează aluatul într-o formă rotundă, de cerc gros cu sucitorul şi se aşează cercul pe fundul şi marginile unei forme de tort cu fund detaşabil, sau într-o formă specială de tartă.
Puneţi folie şi fasole peste fundul vasului şi aluat, ca să nu crească foarte mult.
Se dă la cuptor 20 de minute, se scoate şi se lasă la răcit.
Se amestecă fructele cu făina, sarea, zahărul, untul, coaja de lămâie şi zeama de lămâie. Se adaugă zahărul brun. Se pune pe foc mediu şi se dă în clocot până lasă zeamă.
Se toarnă sosul de mure peste crustă şi se mai coace 40 de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte cu frişcă sau pudrată cu zahăr.