Îţi plac prăjiturile cu fructe? Atunci trebuie să încerci această reţetă de tartă cu pere şi ciocolată!
1. Pentru aluat, se amesteca prin framântare cu degetele faina si untul taiat în bucaţele. Dupa ce se desface si se amesteca tot untul cu faina, amestecul se aduna si se adauga zaharul, sarea, oul, zaharul vanilinat si praful de copt.
2. Se amesteca bine si se aduna într-o bila de aluat care se lasa la rece pentru o ora. În acest timp, se curaţa perele de coaja si seminţe si se taie felii.
3. Aluatul se lucreaza puţin pe masa presarata cu faina si apoi se întinde cu sucitorul. Se asaza foaia în tava de copt, se aranjeaza sa acopere toate denivelarile formei si se înţeapa cu furculiţa. Se asaza perele curaţate de coaja si taiate felii si se da tava la cuptor pentru 15 minute.
4. Între timp, se prepara sosul de ciocolata pentru care frisca lichida se încalzeste pe foc si se adauga ciocolata rupta bucaţi. Dupa ce se topeste ciocolata, se trage de pe foc, se lasa circa 5 minute sa se racoreasca si apoi se adauga oul amestecând energic pentru încorporare.
5. Se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul de ciocolata si se mai da la cuptor pentru 10 minute. Se lasa apoi sa se raceasca în tava si se serveste presarata cu zahar pudra.