1. Se cerne făina cu praful de copt şi se amestecă cu oul bătut şi untul frecat cu zahărul pudră. Se acoperă cu o folie şi se păstrează la rece 30 minute.
2. Prunele se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-un vas cu 200 ml apă, 100 g zahăr şi un plic zahăr vanilat. Se amestecă şi se fierbe compoziţia 2-3 minute. Se lasă apoi să se răcească.
3. Se împarte aluatul în două. O parte se păstrează în continuare la rece, iar cealalată se întinde într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă rotundă. Se coace 15 minute, apoi se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească.
4. Restul aluatului se întinde într-o fâşie lată de 5 cm, astfel încât să acopere peretele lateral al tăvii. Se adaugă umplutura de prune, iar deasupra se rade aluatul pentru glazură, făcut din făină, unt, zahăr şi zahăr vanilat.
5. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute. Când se răceşte, se scoate tarta din tavă şi se taie felii.