Tartă cu roşii

Tartă cu roşii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă mari
  • 4 linguri ulei sau unt topit
  • sare
  • 5 linguri rase de făină
  • 1 lingurita pastă de roşii
  • 200 g brânză de vaci sau de oaie
  • 10-15 roşioare

Mod De Preparare

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai moale.

2. Separat, se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se toarnă maioneza puţin câte puţin până se obţine o compoziţie destul de moale.

3. În această compoziţie se toarnă pasta de roşii, se pune brânza rasă pe răzătoarea mică şi, la sfârşit, se adaugă făina în ploaie amestecându-se în acelaşi sens şi foarte încet să nu se formeze cocoloaşe.

4. Se pregăteşte o tavă mai înaltă de aragaz sau o formă de tartă şi se tapetează cu unt şi cu făină. Se încinge cuptorul la 160° C, se toarnă compoziţ ia în tavă, se pun roşioarele pe deasupra, din loc în loc, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se taie bucăţi potrivite.

Evaluează