Tartă cu salată

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 ceapă medie
  • 1 salată
  • 200 g piept de porc neafumat
  • 200 g telemea
  • 4 ouă
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita muştar fin
  • piper
  • 20 g unt

Mod De Preparare

O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate.

Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază aluatul şi se răsuceşte marginea. Se înţeapă cu furculiţa.

Se unge cu un strat subţire de muştar fin şi se coace 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Apoi, folia se scoate şi se lasă tarta la temperature camerei.

Ouăle se bat bine ca pentru omletă, se amestecă cu laptele şi se pune un praf de piper. Se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.

După ce salata s-a înmuiat bine, se pune umplutura în interiorul tartei. Se nivelează toată umplutura şi, eventual, se scutură uşor forma de copt pentru ca interiorul să se aşeze. Se pune brânza tăiată cuburi.

Într-o tigaie cu 10 g de unt se pune ceapa mărunt tăiată la călit. După ce a devenit aurie, se pune pieptul de porc tăiat cubuleţe. Se căleşte aproximativ  10 minute amestecând continuu. Apoi, se adaugă salata tăiată subţire.