1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu zahăr. Într-un vas se pune făina, se adaugă untul înmuiat, sarea, maiaua şi se frământă încet până ce se obţine un aluat fin. Se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute.
2. Se curăţă cepele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se căleşte în ulei până capătă o culoare aurie. Se amestecă smântâna cu brânza de vaci, ouăle, laptele, piperul şi supa de legume. Sosul obţinut se amestecă cu ceapa călită.
3. Se pune cuptorul la încins. Se întinde aluatul cu sucitorul până ce se obţine o formă dreptunghiulară. Foaia obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt. Deasupra se pune compoziţia de brânză şi legume. Se adaugă bucăţi de sardine, măsline tăiate şi bucăţele de ardei iute. Se bagă şi se lasă în cuptorul încins circa 20-25 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul ras şi boiaua. Se serveşte rece, tăiată sub formă de dreptunghiuri.