Tartă cu sardine

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 50 g unt
  • 150 ml apă călduţă
  • 10 g drojdie
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • sare
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml smântână
  • 120 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 80 ml lapte
  • 1 vârf de cuţit de piper alb măcinat
  • 1 lingura supă de legume
  • 150 g sardine
  • 50 g măsline
  • 80 g caşcaval
  • 1 ardei iute verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 vârf de cuţit de boia

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu zahăr. Într-un vas se pune făina, se adaugă untul înmuiat, sarea, maiaua şi se frământă încet până ce se obţine un aluat fin. Se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute.

2. Se curăţă cepele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se căleşte în ulei până capătă o culoare aurie. Se amestecă smântâna cu brânza de vaci, ouăle, laptele, piperul şi supa de legume. Sosul obţinut se ames­tecă cu ceapa călită.

3. Se pune cuptorul la încins. Se întinde aluatul cu sucitorul până ce se obţine o formă dreptunghiulară. Foaia obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt. Deasupra se pune compoziţia de brânză şi legume. Se adaugă bucăţi de sardine, măsline tăiate şi bucăţele de ardei iute. Se bagă şi se lasă în cuptorul încins circa 20-25 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul ras şi boiaua. Se serveşte rece, tăiată sub formă de dreptunghiuri.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.