Tarta de dovleac este un desert extrem de iubit pe continentul nord-american. Rețeta canadiană pentru tarta de dovleac este una deosebită datorită numeroaselor condimente folosite.
1. Se tapetează tava de copt (pentru un aspect plăcut folosiți o tartă rotundă) cu foaie de copt.
2. Se preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius.
3. Făina, sarea și untul se amestecă bine până se ajunge la consistența nisipului ud.
4. Peste aluatul sfărmicios se adaugă treptat apă rece ca gheața până ce aluatul se leagă și se poate forma o bilă de aluat. Aluatul nu se frământă ci doar se adună în această formă de bilă.
5. Bila obținută se aplatizează între două foi de copt și se dă la frigider câteva minute.
6. Aluatul obținut se întinde cu ajutorul unui sucitor si se pune în forma rotundă pe care am tapetat-o cu foaie de copt în primul pas.
7. Pentru umplutura de dovleac se amestecă toate ingredientele rămase.
8. Umplutura obținută se toarnă peste foaia de aluat și se dă imediat la cuptor.
9. Tarta de dovleac se coace 15 minute la 250 de grade și apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade și se continuă coacerea până ce tarta s-a copt.
Truc:
Pentru a ne da seama dacă tarta s-a copt, introducem cuțitul în umplutura de dovleac, dacă acesta iese curat, tarta este coaptă.