Mod De Preparare
Tarta cu lămâie – varianta sănătoasă este rețeta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce, dar vor un preparat sănătos, delicios și cu puține calorii.
Cum se prepară tarta de lămâie
- Se amestecă toate ingredientele pentru baza tartei. Nu se amestecă foarte mult pentru a nu dezvolta glutenul.
- Se gresează o formă de tartă. Aluatul obținut anterior se întinde în forma de tartă. Se gătește în cuptorul preîncălzit 10 minute sau până capătă o culoare ușor maronie.
- Într-o cratiță se adaugă laptele și amidonul. Se amestecă și se pune la foc mediu. Se continuă amestecarea până ce compoziția se îngroașă (3-5 minute).
- Se ia de pe foc și se adaugă îndulcitorul, sucul și răzătura de lămâie. Se gustă și se mai adaugă îndulcitor sau suc de lămâie, după gust. Se adaugă gălbenușul și oul întreg. Se amestecă.
- Se pune iar la foc mediu și se gătește timp de 5-7 minute.
- Crema de lămâie se toarnă peste aluatul de tartă și se dă la rece timp de 30 de minute.
- Dacă se dorește, se poate adăuga un topping de cremă de brânză amestecată cu îndulcitor. Se poate decora cu răzătură de lămâie.
Mai multe rețete de tarte găsiți aici: https://retete.unica.ro/recipe-categories/tarta/