Tartă de piersici

Tartă de piersici

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 125 g unt nesărat rece
  • 1 ou mărimea L
  • sare
Pentru cremă:
  • 1 l lapte
  • 250 g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri amidon
  • 1 lămâie
Pentru decor:
  • 4 piersici
  • 2 linguri gem de piersici

Mod De Preparare

Tarta de piersici este desertul perfect, este dulce, aromat și foarte ușor de făcut. Poți folosi piersici din compot, dar îți recomand piersicile proaspete.

Cum se prepară tarta de piersici

  1. Primul pas este prepararea cremei. Într-o cratiță se amestecă laptele, zahărul, gălbenușurile, amidonul și răzătura de lămâie.
  2. Cratița se pune la foc mediu amestecând din când în când pentru a nu se lipi. Când începe să fiarbă se dă focul la minim și se amestecă până când crema începe să se îngroașe. Crema se dă deoparte pentru a se răci.
  3. Se pregătește aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu zahărul și un pic de sare într-un castron.
  4. Untul se taie cuburi și se adaugă peste amestecul de făină. Se frământă cu ajutorul mâinilor până când se formează un aluat nisipos.
  5. Se adaugă oul bătut și se amestecă. Aluatului obținut i se dă forma unei bile, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de 30 de minute sau în congelator timp de 15 minute.
  6. Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor. pentru a primi o formă rotundă.
  7. O formă de tartă sau o cratiță se unge cu ulei sau unt. Se adaugă aluatul obținut în formă. Se taie excesul de aluat.
  8. Aluatul de tartă se coace în orb (adica i se pune o foaie de copt deasupra pe care se pun boabe de năut sau fasole). Coacerea trebuie să aibă loc la 180 de grade Celsius timp de 15 minute. După trecerea celor 15 minute, se înlătura foaia de copt și fasolea sau năutul și se dă din nou la cuptor timp de încă 15 minute la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos.
  9. Aluatul se lasă la răcit. Când s-a răcit complet se umple cu crema obținută anterior.
  10. Piersicile se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se așază peste tartă.
  11. Gemul de piersici se diluează cu 2 linguri de apă. Se ung piersicile de pe tartă cu acest amestec.
  12. Tarta de piersici se dă la rece.
Evaluează