Tartă de vară

Tartă de vară

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml apă
Pentru umplutură
  • 200 g telemea de vacă
  • 3 ouă
  • 100 g spanac fiert
  • 3 fire ceapă verde
  • 100 g bacon
Pentru salată
  • 1 salată
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă roşie medie
  • sare
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • 1 lingurita zahăr
  • piper

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc, se adaugă untul moale, sare şi apă. Se frământă bine până se obţine o cocă tare.
2. Se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se împachetează în trei. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
3. Între timp, se rade telemeaua de vacă, se amestecă cu spanacul fiert, ceapa verde tocată mărunt şi cu ouăle bătute spumă. Se întinde coca, se aranjează în forma de tartă şi se adaugă umplutura. Se pun feliile de bacon deasupra şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. Se curăţă şi se spală salata, se rade morcovul, se taie ceapa roşie rondele şi se amestecă cu sosul pregătit din oţet, ulei, sare, zahăr şi piper. După ce s-a copt tarta, se serveşte cu salată proaspătă.

Evaluează
Alte rețete