1. Într-un bol se pun untul, zahărul pudră, făina cernută, coaja de lămâie şi un praf de sare şi se omogenizează. Aluatul obţinut se lasă aproximativ 1 oră la frigider înfăşurat într-o folie de plastic.
2. Separat, într-o cratiţă se pun la fiert, pentru umplutură, untul, zahărul vanilat şi 100 ml de apă să fiarbă la baie de aburi. Siropul obţinut se lasă la rece şi între timp se coc nucile şi se zdrobesc cu sucitorul.
3. Dovleacul se curăţă, se taie cubuleţe şi se pune la fiert cu un praf de sare. După ce a fiert se lasă în sită să se scurgă. Se pasează uşor cu blenderul şi se amestecă cu biscuiţii măcinaţi, cu jumătate din cantitatea de nuci copate, cu stafidele tocate mărunt şi cu siropul.
4. Se întinde aluatul cu sucitorul, se aranjează în tava de tartă. Pe deasupra se toarnă compoziţia de dovleac, se presară restul de nuci şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt se pudrează cu scorţişoară, se lasă la rece, şi se serveşte cu frişcă.