Tartă Provence

TARTĂ PROVENCE

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 5 ouă
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 125 g unt
  • 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
  • 150 g mozzarela
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g măsline
  • 10 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri smântână
  • 2 ouă
  • sare, piper
  • 2 roşii

Mod De Preparare

Tartă Provence – alegerea ideală pentru zilele încare nu ai prea mult timp sau energie pentru gătit, dar vrei să îi servești pe cei dragi cu ceva absolut delicios!

  1. Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
  2. Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori.
  3. Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  4. Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii.
  5. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.

Alte rețete franțuzești delicioase:

Prăjitura Far Breton

Quiche de spanac

Clafoutis cu cireșe

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.