1. Pentru prepararea blatului se amestecă făina, oul, untul, zahărul şi un praf de sare. Se frământă, iar aluatul obţinut se dă la rece pentru cel puţin o oră. Apoi se coace în forma unsă cu grăsime, în cuptorul bine încins, la foc iute, timp de 10 minute.
2. Pentru cremă, se bate brânza proaspătă cu zahărul până se topeşte zahărul. Gelatina se înmoaie în apă rece, apoi se topeşte deasupra unui vas cu apă caldă (60-70˚C) şi se amestecă întâi cu jumătate din brânza proaspătă, apoi cu restul de brânză şi frişca bătută. Se lasă la rece 30 de minute.
3. Pentru montarea tartei se aşază mai întâi blatul, apoi se întinde crema de brânză în strat uniform şi se decorează cu feliuţe de căpşune. Deasupra se toarnă jeleul de fructe, pentru a-i oferi un aspect lucios, apetisant. Jeleul de fructe se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, folosind sucul de fructe.
4. Se dă la rece două ore, apoi poate fi servită.