Tarte cu cremă de vanilie

Tarte cu cremă de vanilie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 170 g unt
  • 1 lingura zahăr pudră
  • sare
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 3 gălbenuşuri
  • esenţă de vanilie
  • 2 lingurita zahăr pudră vanilat
  • 1/2 lingurita scorţişoară măcinată

Mod De Preparare

1. Se face un aluat din 250 g făină, 50 ml apă rece, o lingură zahăr pudră, un praf de sare, 2 ouă şi 120 g unt. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.

2. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu 125 g zahăr şi 3-4 linguri de lapte. Se adaugă făina şi se subţiază cu laptele călduţ. Se amestecă şi se ţine pe foc până se îngroaşă. Când s-a mai răcit se adaugă smântâna, 25 g unt şi esenţa de vanilie.

3. Aluatul se întinde, se taie şi se pune în formelele de tarte unse cu unt. Se umplu cu cremă de vanilie şi se coc în cuptorul încins, 35-40 minute.

4. Se scot din forme numai după ce s-au răcit şi se pudrează cu zahăr vanilat şi scorţişoară.

Evaluează