Tarte cu jeleu de struguri

Tarte cu jeleu de struguri

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru tarte:
  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apă
  • 4 linguri făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • coajă de portocală
  • 1 praf sare
Pentru jeleu:
  • 500 g struguri albi
  • 150 ml vin alb dulce
  • 130 g zahar
  • 1/2 baton scorisoara
  • coaja de portocala
  • 1 plic gelatină
Pentru glazura
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri frisca lichida

Mod De Preparare

Îţi plac deserturile cu jeleu? Încearcă să prepari şi tu aceste tarte delicioase cu jeleu de struguri după o reţetă simplă!

1. Pentru aluatul de tarte, albusurile se bat cu un praf de sare pâna se întaresc. Se adauga zaharul si se bate în continuare pâna ce capata consistenţa unei smântâni mai groase. Se adauga galbenusurile, se omogenizeaza, apoi se pun si uleiul, apa si coaja de portocala.

2. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua si se toarna în ploaie peste compoziţie. Se omogenizeaza compoziţia amestecând cu o lingura de lemn de sus în jos. Se toarna compoziţia în forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina. Formele se pun în tava mare de la aragaz, care se da la cuptor. Se lasa sa se racoreasca, apoi se scot tartele din forme.

3. Pentru jeleul de struguri, se pun boabele de struguri împreuna cu vinul, zaharul, coaja de portocala si scorţisoara într-un vas. Se zdrobesc usor boabele de struguri, si se fierb câteva minute pâna ce strugurii se înmoaie, apoi se trece amestecul prin sita. Se completeaza cu apa pâna la 500 ml.

4. Se prepara gelatina conform indicaiilor de pe pachet, se amesteca cu sucul de struguri si se încalzesc puţin pe foc, formând jeleul. Se lasa sa se raceasca, dar nu sa se întareasca si se umplu formele de tarta cu jeleul.

5. Pentru glazura se topesc la bain-marie ciocolata rupta bucaţi si frisca, fara a fierbe. Se decoreaza tartele imediat.

Evaluează