1. Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun sarea, oul, untul şi iaurtul. Se frământă, se adună la un loc în formă de minge şi se lasă câteva minute la frigider.
2. Se curăţă legumele, se taie cubuleţe sau rondele şi se călesc în unt. Se condimentează cu sare şi un praf de piper, după gust, şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. Se scoate coca şi se întinde cu sucitorul pe planşetă, se pregătesc formele de tarte şi se tapetează cu unt. Se taie foaia şi se aşază coca în forme, insistând în mod special pe margini.
4. Tartele se bagă în cuptorul încins, 30 de minute. După ce s-au copt, se scot, se lasă la răcit câteva minute şi se umplu cu legume, se rade caşcaval pe deasupra şi se mai lasă 10 minute la cuptor. Se scot şi se ornează cu pătrunjel verde.