Tarte cu migdale

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g miere polifloră
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
  • 400 g migdale
  • 200 g nuci
  • 200 g miere
  • zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 4 gălbenuşuri

Mod De Preparare

  1. Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece.
  2. Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O parte din migdale se lasă întregi pentru ornat.
  3. Se pun untul, mierea, gălbenuşurile, vanilia şi un praf de sare la baie de aburi. Se lasă până se leagă şi se adaugă nuca, o parte din migdalele măcinate şi sâmburii de migdale.
  4. Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se taie bucăţi potrivite, care se pun în formele speciale de tarte şi se coc la foc mijlociu. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se umplu cu crema călduţă. Se ornează cu sâmburi de migdale şi frunze de mentă.
Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.