Tarte cu piersici

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 lingura smântână
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr tos
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 1 kg piersici
  • 1 pahar de mure

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă gălbenuşurile, smântâna şi făina. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie transparentă şi se ţine la rece 30 minute.

2. Între timp, se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi zeama de lămâie, bătându-se spuma în continuare până se întăreşte din nou. Se amestecă uşor cu nucile macinate.

3. Se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 3-4 mm, se taie în rondele şi se pun într-o tavă unsă cu unt.

4. Se împarte compoziţia de nuci pe fiecare tartă, apoi se acoperă cu felii de piersici şi mure. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute. După primul sfert de oră se reduce focul.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.