Tartine asortate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pâine feliată sau franzelă
  • 200 g sardele din conservă
  • 100 g unt
  • sare, piper
  • 200 g caşcaval
  • 100 g şuncă presată
  • 50 g măsline verzi cu gogoşar
  • 6-8 roşii mici
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Se scot sardelele din conservă şi se lasă la scurs. Se freacă untul până se înmoaie, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de sardele, care se mărunţesc cu furculiţa. Se condimentează după gust şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă.

2. Se ung feliile de pâine cu pasta de peşte, în strat cât mai subţire. Se încinge cuptorul.

3. Caşcavalul şi şunca se taie cubuleţe, măslinele se taie rondele, iar roşiile se spală şi se taie felii. Sardelele rămase se desfac în bucăţi.

4. Se ornează tartinele cu şuncă, caşcaval, roşii şi măsline sau cu sardele, caşcaval şi roşii. Se pun la cuptor 10 minute. Se presară verdeaţă şi se servesc calde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete