Tartine cu peşte

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 baghetă
  • 100 g unt
  • 2 conserve sardine
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g telemea de vacă mai puţin sărată
  • 2-3 linguri caşcaval ras
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Bagheta se feliază şi se prăjeşte. Între timp, se desface o conservă de sardine şi se lasă la scurs. Se pasează apoi peştele şi se amestecă cu untul înmuiat, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.

2. Se ung feliile de franzelă cu acest amestec. Se formează sendvişuri, punând la mijloc câte o felie de telemea, felii subţiri de roşii şi ardei gras. Deasupra se pun bucăţi de peşte din cealaltă conservă, câteva cubuleţe de ardei gras şi caşcaval ras.

3. Se aşază pe gratarul încins şi se lasă la gratintat doar 2-3 minute. Se ornează cu pătrunjel verde şi se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.