Terina, un preparat uşor, şi gustos. Se poate face şi cu carne, însă îţi recomand să încerci terina cu ciuperci şi alte legume:
1. Se curaţa morcovii si se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Ciupercile se curaţa, se spala, li se scot piciorusele si se toaca marunt. Ceapa se curaţa si se toaca marunt.
2. Într-o tigaie încapatoare se încinge o lingura de ulei si se pun morcovii, ceapa si ciupercile. Se sareaza si se pipereaza si se lasa acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute amestecând si adaugând ulei sau apa în cantitate mica, daca mai este cazul. Apoi, se ia capacul si se lasa 5 minute la foc mare pentru ca zeama sa scada în totalitate.
3. În robot se pun amestecul de ciuperci, de morcovi si ceapa, pesmetul, cimbrul si se toaca. Amestecul se pune îndesat într-o forma de cozonac si aceasta se pune la fiert, la bain-marie timp de 45-60 de minute.
4. Se lasa apoi sa se raceasca în forma si apoi se taie si se serveste.