1. Pentru partea de spanac, se taie prazul rondele fine care se pun la calit în ulei. Apoi se adauga frunzele de spanac, bine spalate si scurse, si usturoiul. Se lasa pe foc sa se caleasca timp de 15 minute si se lasa la racit. Se mixeaza pentru a obţine o pasta fina care se potriveste de sare si piper. Ouale se fierb tari si se decojesc.
2. Pentru partea de brânza, aceasta se mixeaza foarte bine cu smântâna si apoi se potriveste gustul de sare.
3. Se prepara în vase separate foile de gelatina, asa cum este indicat pe pachet, se toarna si se amesteca atât în partea cu spanac, cât si în cea cu brânza.
4. O forma de cozonac se tapeteaza cu folie alimentara care se întinde bine pe toate laturile si se lasa bucata lunga pentru acoperire. Se toarna amestecul de spanac, se asaza ouale fierte, se apasa usor, se niveleaza si se toarna amestecul de brânza care se niveleaza si acesta.
5. Se acopera cu folia alimentara si se da la frigider pentru 6 ore.