Terină cu spanac

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru partea de spanac
  • 600 g spanac proaspăt
  • 2 bucati albe de praz
  • 1 lingura ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ouă de prepeliţă
  • 8 foi gelatină
  • sare şi piper
Pentru partea de brânză
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 lingura smântână
  • 6 foi gelatină
  • sare

Mod De Preparare

1. Pentru partea de spanac, se taie prazul rondele fine care se pun la calit în ulei. Apoi se adauga frunzele de spanac, bine spalate si scurse, si usturoiul. Se lasa pe foc sa se caleasca timp de 15 minute si se lasa la racit. Se mixeaza pentru a obţine o pasta fina care se potriveste de sare si piper. Ouale se fierb tari si se decojesc.

2. Pentru partea de brânza, aceasta se mixeaza foarte bine cu smântâna si apoi se potriveste gustul de sare.

3. Se prepara în vase separate foile de gelatina, asa cum este indicat pe pachet, se toarna si se amesteca atât în partea cu spanac, cât si în cea cu brânza.

4. O forma de cozonac se tapeteaza cu folie alimentara care se întinde bine pe toate laturile si se lasa bucata lunga pentru acoperire. Se toarna amestecul de spanac, se asaza ouale fierte, se apasa usor, se niveleaza si se toarna amestecul de brânza care se niveleaza si acesta.

5. Se acopera cu folia alimentara si se da la frigider pentru 6 ore.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma