Tigaie cu legume asortate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ardei capia
  • 3 gogoșari
  • 2 ardei verzi
  • 300 g ciuperci
  • 500 g roșii cherry
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 50 ml ulei de porumb
  • sare
  • piper boabe și măcinat
  • cimbru uscat
  • 8 căței usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 lingurite sos de soia

Mod De Preparare

1. Se curăţă usturoiul şi se feliază, se condimentează cu sare şi se stropeşte cu uleiul de porumb, apoi se lasă la macerat. Se curăţă şi se spală ciupercile şi apoi se taie cubuleţe.
2. Ardeii se curăţă şi se taie felii mai mari iar fasolea se pune să fiarbă separat în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea.
3. Se căleşte usturoiul într-o tigaie mai înaltă şi se adaugă legumele pe rând. Mai întâi se pun ardeii, care se lasă să se înăbuşe, apoi ciupercile şi fasolea. Se stropesc cu sosul de soia şi se adaugă sarea şi piperul măcinat.
4. Roşiile se opăresc separat 5-10 minute apoi se scot şi se pun în tigaia cu legumele înăbuşite. Se lasă în continuare să se înăbuşe şi se servesc cu garnitură de orez fiert.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte