Tigaie picantă

Retetă Tigaie picantă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei iute
  • 300 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • salvie
  • ghimbir ras proaspăt sau pulbere
  • 2 fire de praz tânăr

Mod De Preparare

1. Legumele şi carnea se curăţă, se spală bine şi se taie fâşii lungi şi cât mai subţiri. Prazul se va tăia mai întâi în 3-4 părţi, în funcţie de cât e de lung firul, apoi fâşii.
2. Într-o tigaie de teflon, se pune la încins uleiul de măsline. Imediat, se adaugă fâşiile de pui, amestecând, aşa încât să-şi schimbe culoarea, pe fiecare parte. Se adaugă apoi ardeiul iute, prazul şi dovleceii, se condimentează cu ghimbir, piper, sare şi salvie, se amestecă totul bine, apoi se toarnă supa. După un minut, se adaugă 2-3 frunzuliţe de salvie tocate fin. Se mai lasă cam 5 minute, la foc iute, amestecând din când în când.
3. Se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă