1. Se pregăteşte mai întâi siropul. Se caramelizează zahărul într-un ibric, peste care se adaugă 2 ceşti de apă şi zahărul vanilat. Se pune ibricul pe foc şi, după ce amestecul a dat în câteva clocote, se adaugă cafeaua şi cafeaua solubilă, iar când s-a răcit se pune şi crema de whisky.
2. Se bate frişca cu mixerul câteva minute, apoi se adaugă în ploaie zahărul pudră şi cel vanilat şi se bate în continuare până se întăreşte.
3. Separat, pe un platou se aşază pişcoturile şi se însiropează bine, se întinde un strat gros de frişcă şi apoi se pune următorul strat de pişcoturi. Al doilea strat de pişcoturi se aşază cu pişcoturile deja însiropate, ca să nu se strice frişca.
4. Tortul se îmbracă cu restul de frişcă, se aranjează uniform şi, la sfârşit, se cerne pe deasupra cacao şi cafea solubilă. Se lasă câteva ore la rece.