Tiramisu

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura zahăr
  • 8 lingurite cafea
  • 400 g pişcoturi
  • 2 linguri lichior de caise, cireşe
  • 125 g zahăr pudră
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă bătută
  • 200 g brânză proaspătă
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml coniac
  • 50 g ciocolată rasă

Mod De Preparare

1. Se face o cafea tare cu 8 linguriţe de cafea (300 ml cafea). Se îndulceşte cu zahăr şi se pune la rece.

2. Se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră, la bain marie, până se obţine o cremă groasă, dar care nu trebuie să dea în fiert. Se amestecă brânza proaspătă cu mascarpone, apoi se adaugă gălbenuşul bătut, lichiorul şi se amestecă bine. Se lasă puţin la rece, apoi se pune frişca şi se amestecă.

3. Într-un castron se pun cafeaua strecurată şi coniacul. Pişcoturile se înmoaie, 1 – 2 secunde, în cafea şi se pun în straturi succesive cu crema, în cupe transparente. Se ornează cu ciocolată rasă şi cacao. Se lasă la rece 3 ore.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.