Tocană de ardei cu afumătură

Retetă Tocană de ardei cu afumătură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg ardei capia
  • 3-4 ardei graşi
  • 250 g costiţă de porc afumată
  • 2 cepe
  • 500 g roşii
  • 400 g cârnat afumat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • boia iute
  • busuioc

Mod De Preparare

1. Se taie cârnaţii şi costiţa bucăţi potrivite şi se pun la foc mic să se prăjească în sucul propriu. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să nu se lipească.

2. Separat, se spală ardeii, ceapa şi roşiile şi se taie felii potrivite, se adaugă în cratiţa cu costiţa şi cârnaţii afumaţi şi se fierb înăbuşit.

3. Ca să nu se lipească, se adaugă apă puţin câte puţin. După ce au scăzut la jumătate, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi câteva frunzuliţe de busuioc şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

4. Se bagă apoi în cuptor, aproximativ 15-20 de minute, să se rumenească. Tocana de ardei cu afumătură se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor