Tocană de năut cu legume

Tocană de năut cu legume

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g năut din conservă
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 ardei gras roșu mediu
  • 1 morcov mediu
  • o mână de kale
  • 8-10 roșii cherry
  • 15 ml sos de soia
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • nuci caju
  • semințe de susan
  • ceapă verde
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Tocana de năut cu legume este rețeta perfectă pentru cei ce doresc să mănânce sănătos și ieftin.

Bogată în proteine și vitamine, această tocăniță este ideală ca cină în familie. Pentru un plus de sănătate se mai pot adaugă vinete, dovlecei sau broccoli.

Cum se prepară tocănița de năut cu legume

  1. Se spală și se curăță morcovul, ceapa, ardeiul și ceapa verde. Se taie rondele sau fâșii.
  2. Roșiile se spală și se taie în jumătăți sau sferturi.
  3. Frunzele de kale se spală și se taie grosier.
  4. Într-o tigaie încăpătoare se adaugă ulei de măsline. Când s-a încins se adaugă ceapa și se călește până devine translucidă. Se adaugă morcovul și ardeiul.
  5. Când legumele au început să se înmoaie se adaugă roșiile, frunzele de kale și ceapa verde. Se lasă la călit.
  6. Se adaugă sosul de soia și se amestecă. Se acoperă tigaia cu un capac.
  7. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă din când în când.
  8. Se adaugă năutul peste legume și se amestecă. Se oprește focul și se lasă ca aromele să se împrietenească.
  9. Se adaugă nucile caju crude și semințele de susan. Pentru un plus de gust se poate pune și un pic de ulei de susan.
  10. Tocănița de năut cu legume se servește imediat.
Evaluează
1star1stargraygraygray 1.5 / 5 - 3 voturi