Tocană haiducească

Retetă Tocană haiducească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cârnăciori picanţi
  • 4 bucati ciuşcă
  • 500 g cartofi
  • 300 g mazăre
  • 3 cepe roşii
  • 2 gogoşari
  • sare
  • piper
  • boia dulce şi iute
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 500 g roşii prunişoare

Mod De Preparare

1. Se desfac ardeii, gogoşarii, se curăţă ceapa şi se taie fâşii potrivite şi apoi se călesc în tigaie în uleiul de măsline. După ce s-au rumenit câteva minute, se adaugă cârnăciorii tăiaţi după preferinţă.

2. Se curăţă cartofii şi se pun peste ardei, se adaugă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se condi­mentează cu sare, piper, boia iute şi dulce şi se acoperă cu un capac.

3. Când a început să scadă apa şi au fiert cartofii, se adaugă piureul de roşii, usturoiul pisat, ciuşca şi mazărea fiartă în prealabil.

4. Mâncarea va căpăta un gust deo­sebit dacă va sta în cuptor câteva minute. Se serveşte cu pâinea neagră, de casă şi cu smântână  dulce şi vin roşu demisec.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor